POOL DE FRANCE 

De Meest Waardeloze Website van

Sportblad Knudde

POOL DEFRANCE

Jarenlang was elke zomer niet de stilste maanden voor Sportblad Knudde en ook niet voor vele gok liefhebbers bij Holec Ridderkerk, HMA Brush, Alstom Traxis.

Er waren jaarlijks wachtrijen om vooral mee te doen met de onvervalste Toer de Frans Poel opgezet jaren lang door Cees Bisdom, Arie Hordijk en een computerspecialist die het programma maakte. Iedere deelnemer kreeg via de computer een kopman toegewezen en ook door de rugnummers ook de rest van de renners. Zo kon het zijn dat je een matige kopman had en matige renners en daar moest je heel de tour de France mee doen. Aanleiding van Sportblad Knudde om deze "loting door computer’” elk jaar in de gaten te houden en ontdekte ieder keer maar weer vele vreemden dingen in deze gang van zaken. Daardoor werd een Belangen Vereninging Een Eerlijke Toer de Frans Poel voor Holec Gokkers (B.V.E.E.T.D.F.V.H.G.) opgericht met als voorzitter ReproSpecialist Kees Hilkmann en vice voorzitter Rens Dubbeldam. De vereniging kreeg het voor elkaar om de loting te verrichten door elk jaar een dame die op de toets mocht drukken om de computer de rugnummers te laten verdelen. Dan nog werd er met grote zorgen naar gekeken en dat leidde door vele conflicten, ingezonden berichten en discussies dat heel de toer de Frans rond ging. Sportblad Knudde berichtte dit allemaal. 

Pikant detail: Later nam Sportblad Knudde Gokpaleis deze Tour de Frans Poel helemaal over en kwam op internet met een vernieuwde concept dat tot 2014 werd gebruikt onder de naam DE BEZEMWAGENen ook om de twee jaar een Voetbal Poule werden gehouden tijdens EK en WK. Helaas is deze software bouwer (wij kochten dit programma dan) er mee gestopt en is Sportblad Knudde Gokpaleis ook geschiedenis geworden …. OF komt er nog ooit een vervolg?

UIT DE HISTORIE VAN TOER DEFRANS POEL: