De Meest Waardeloze Website van

Sportblad Knudde

Uitgelicht Damesvoetbal in 1967 Smit-Slikkerveer

juni 2021

Zo nu en dan gaan we Sportblad Knudde Museum Online een gedeelte hier promoten als eerste uitgelicht: Damesvoetbal bij Electro (Smit) Slikkerveer. Pas een paar maanden geleden wisten wij dat in 1967 voor het eerst werd gevoetbald door de dames van Electro Smit Slikkerveer nadat wij oude Electronieuws allemaal aan het doorlezen waren vooral op zoek naar bijzondere sportgebeurtenissen of sportverslagen. Wat we niet wisten dat de dames al in 1967 op het veld stonden met twee teams tegen elkaar , de voorloper dus van FC Lolaborstel en de Parfum Girils die op 8 juni 1978 in de Sporthal de Fakkel in Ridderkerk hun eerste wedstrijd speelden dankzij Sportblad Knudde. In 1967 bestond dit waardeloze blad nog niet anders wisten wij ook de namen van de voetbalsters in 1967. In Electro Nieuws konden we dit niet vinden, misschien dat er nog oudere collega’s zijn die dit nog weten en dit aan Sportblad Knudde kan mededelen. In Electro nieuws wel een paar foto’s met een verslag.

Ze speelden onder de namen van V.V.V.S.S. en V.V.V.E. tegen elkaar. VVVSS staat voor Vrouwen Voetbal Vereniging Smit Slikkerver en VVVE staat voor Vrouwen Voetbal Vereniging Electro


Nog een wedstrijd in 1969

(Uit Electro Nieuws van augustus 1969.)

De dames van SmitSlikkerveer namen het zelfs ook op tegen een dameselftal ui Alblasserdam. Deze wedstrijd leverde een recordaantal bezoekers op hetgeen wel te verwachten was. Mogelijk willen de dames hiervan een traditie maken.. Pas in 1978 volgde een vervolg van het dames voetbal dankzij Sportblad Knudde maar dan niet op het veld maar in de zaal en zou nog velen volgen! 

Zie verder op deze website: Damesvoetbal

Index Actueel