De Meest Waardeloze Website van

Sportblad Knudde

Terug in de tijd: Toer de Frans Poel Holec

juni 2021

Dit weekend start de Tour de France en bij Holec Ridderkerk, Brush Hma, Traxis en Alstom was dat het moment van de onvervalste Tour de France Poul vele jaren in allerlei vormen. Vooraf een Toer de Frans Poel startte was er heel veel spanning dat vooral werd opgevoerd door het enige waardeloze blad Sportblad Knudde die opkwam voor de deelnemers aan dit Toerspel en een belangenvereniging werd opgericht: Belangen Vereniging Een Eerlijke Toer de Frans Poel voor Holec Gokkers (B.V.E.E.T.D.F.V.H.G.) voorzitter K.H. en vice-voorzitter Rens Dubbeldam met als spreekbuis Sportblad Knudde die zorgde voor informatie rondom Toer de Frans Poel. Er waren vele Toer de Frans Pouls in omloop bij Holec Ridderkerk maar Sportblad Knudde volgde vooral Toer de Frans Poel dat werd opgezet door Cees Bisdom, Arie Hordijk en computerspecialist en programmeur Bert Wagenaar. Iedere deelnemer kreeg via de computer een kopman toegewezen en ook door de rugnummers ook de rest van de renners. Zo kon het zijn dat je een matige kopman had en matige renners en daar moest je heel de tour de France mee doen. Aanleiding van Sportblad Knudde om deze "loting door computer’” elk jaar in de gaten te houden en ontdekte ieder keer maar weer vele vreemden dingen in deze gang van zaken. De vereniging kreeg het voor elkaar om de loting te verrichten door elk jaar een dame die op de toets mocht drukken om de computer de rugnummers te laten verdelen. Dan nog werd er met grote zorgen naar gekeken en dat leidde door vele conflicten, ingezonden berichten en discussies dat heel de toer de Frans rond ging. Sportblad Knudde berichtte dit allemaal.

Ook verschenen er speciale uitgaves van een blad met de naam Repro, dit is niet gemaakt door Sportblad Knudde maar door Pieter Piers en gemaakt voor Sportblad Knudde (hierboven afgebeeld) 


Meer over Toer de Frans Poel en dat later werd overgenomen door Sportblad Knudde Gokpaleis met ook EK WK Voetbal Poel zie elders op deze museumsite: Sportblad Knudde GOKPALEIS