De Meest Waardeloze Website van

Sportblad Knudde

LUCIFER TROFEE 1976

Verkiezingen van de meest waardeloze groep en figuren in 1976 gekozen door de volgende lezers: J. van Dalen; B. Vlasblom; P. Huizer; P. van Putten;A.v.d. Linden; G.Rijsdijk; G. Brandt; F.Visser; H.Fokkens; A.v.d. Linden (Ho);J.van Wingerden; J. Fokkens en vele anderen.....

Op de laatste dag werd de uitslag om de LUCIFERTROFEE pas beslist. Even leek onze uitgever van Sportblad Knudde (Persburo Keessie” de trofee met gemak te winnen. Toen er een verlossende stem binnenkwam die besliste dat de uitgever het niet werd, maar heel iemand anders. Ook deze figuur heeft er in 1976 hard voor geknokt.

Met veel rep en roet werd de uitslag bekendgemaakt door de ingestelde tellingkommissie aan de verkiezingscomité. Vele leden daarvan waren niet eens met de uitslag en wilden ook gaan stemmen. Doordat de leden niet eens werden besloot ik (als voorzitter) de gekozen stand door de lezers te handhaven.

Maar eigenlijk heeft niemand de juiste antwoord op onze vraag goed beantwoordt. Het juiste antwoord op onze vraag had moeten zijn: De Meest Waardeloze figuren zijn de lezers die niet hebben meegedaan aan de verkiezingen. Ook het antwoord die Sportblad Knudde lezen zijn waardeloze mensen. Niemand heeft deze antwoorden gegeven daarom zijn er geen prijswinnaars. Om weer terug te komen op de inzenders van de verkiezingen moeten we eerst even zeggen dat we de uitslag in twee categorien verdeeld hebben en wel de GROEPEN (bv. organisaties, teams etc) en de individuele groep. 

Categorie Groepen:

Op de laatste plaats Feyenoord (om Keessie te pesten, schreef iemand van de stemmers) Dan volgen: 

Met negen punten FC VEERWEG en VOETBALTEAM GEBOUW: B.

Fc Veerweg is gekozen omdat in dat team van die waardeloze kapsones figuren in rond lopen. Gebouw: B is gekozen voor keeper ROB BROERE die ondanks zijn grote inspiratie niet kon verhelpen dat zijn ploeg steeds weer verloor.....

Het eerst team van FC ELECTRO die altijd de eerste plaats behaald in hun competitie is tegen de maatstaf van Sportblad Knudde behaalde de vierde plaats in deze klassement.

E O V 69 (Personeelsver. Smit Slikkerveer) behaalde de tweede plaats omdat men vergaderingen uitschreef en dan niet door lieten gaan....en aankoop van lekke (voet)ballen.

Eerste plaats in de groepen hoe kan het anders: Redactieteam van Sportblad Knudde. Volgens enige stemmen moet dit redactieteam zeer waardeloos zijn (en dat klopt) Het zijn allemaal waardeloze hopeloze figuren en zei een stem dat iedereen die wat met Sportblad Knudde te maken heeft....... (.)lootzakken zijn. (Knudde met een kleine k en (.)lootzakken met een grote K.

KATEGORIE INDIVIDUALISTEN 1976

We komen nu bij de lijst der individualisten van 1976. Bij deze lijst zijn de meeste stemmen binnengekomen. De meeste onder de kiezers hebben deze categorie serieus genomen en zo hoort het ook. Om de spanning erin te laten komen beginnen we zoals gebruikelijk onderaan de lijst en wel op de ACHTTIENDE PLAATS: waar wij drie namen zien staan met dezelfde aantal punten, namelijk:

J.C. HOBERS omdat hij altijd de bal wil hebben zelfs met inschieten (warming-up) hij wordt al vergeleken met Koos Perk van de PTT. .... aldus een stem. Verder met Hobers zien we Piet Alderliesten staan, hij is te goed om te voetballen met Fc Tekenkamer o.a. te dom en te technisch. De derde figuur is BAS VLASBOM , hij is gekozen op grond van dat hij advocaat is geweest van Andre (Bartel) de Jong contra Sportblad Knudde (beschuldiging van omkoping) een stem concludeerde alsvolgt: B. Vlasbom is als advocaat tegen gevallen. Als advocaat met slagroom zal hij nog bitter smaken.... al deze drie personen verzamelden vijf punten.

Op de zeventiende plaats met zeven punten staan O. Froling en..... Okko Froling omdat hij altijd dezelfde bandje op heeft staan bij het ophalen van de Toto-Lotto formulier. Hij is elke donderdag steenrijk, s’Zondags blijkt dan dat hij ervoor de zoveelste maal weer naast zat!!!!

De andere figuur die had beslist gedacht dat hij hoger zou komen staan is HENK FOKKENS (de broer van....) die wel teleurgesteld zal zijn op zo’n lage klassering, Hij heeft de afgelopen maanden veel voor gezwoegd om een ere-plaats te bemachtigen. Hij fabriceerde enkele misbakselse Knudde - Trofeeën > Een onderwerp leek op een ster. Deze trofee is afgewezen omdat iemand die knudde is geen ster kan zijn. Zijn hoop op een eervolle klassering op de Luciferlijst is gelukkig mislukt.

De zestiende plaats zien we iemand die veel te laag staat is geklasseerd...... het is JAN VAN WINGERDEN die niet alleen in het huwelijk stapte maar ook bij elke wedstrijd was van Fc Electro 1 en 2. Bovendien behaalde hij deze plaats omdat hij ook als het regende toch in de kantine bleef zitten keilen.... Jan kreeg negen punten net als de volgende personen:

Vijftiende staat J. VERHOEVEN een bescheiden eerste jaars tennisspeler, die nog nooit aan sport gedaan had ging bij Smit-Slikkerveer (E O V 69) tennissen en werd kampioen !!!! Dit is waardeloos ten opzichte van de andere tennisbeoefenaars die als jaren proberen om kampioen te worden. Het is zelfs een toppunt van egoïsme aldus een jurylid.

Viertiende treffen we PIET VAN PUTTEN aan voor zijn befaamde schieten toen de bal heel merkwaardig de doellijn bereikte....

Een eervolle dertiende plaats treffen we een paard aan die toch niet alle hindernissen goed heeft genomen. Het is L. OUDIJN die volgens een inzender te lief voor de tegenstander is.....

Twaalfde is een buitenlander geworden, Neen geen Belg (alhoewel) maar een rasechte Pool/ Het verschil tussen een Belg en een Pool is toch groot te noemen als je KALETA kent. Wat deze Pool niet allemaal heeft uitgevreten is niet met een pen te beschrijven. Hij probeerde maar in het nieuws van Sportblad Knudde te blijven. Hij dreigde het personeel van Sportblad Knudde te gijzelen dat uiteraard mislukte. Maar het stomste wat hij deed in 1976 was wel het volgende: Hij stond in doel van Fc Veerweg tegen Fc Gebouw B haalde enkele malen met heel veel geluk ballen uit zijn doel. Toen de scheidsrechter affloot had hij het niet in de gaten. Hij bleef maar in zijn kooi staan, iedereen speelden toen maa het spelletje mee en gingen opzettelijk voor het doel van Kaleta komedie spelen. Terwijl hij met moeite een bak hoekschop verwerkte floot scheidsrechter Piet Dekker voor een strafschop (dat helemaal geen strafschop was). Uit de strafschop werd gescoord... maar Piet Dekker zag zogenaamd Kaleta te vroeg bewegen in het doel dus: overnemen!.In tweede instantie werd de strafschop door Kaleta feilloos gestopt.... Kaleta voelde zich als een held maar helaas de wedstrijd was al afgelopen.....

OP de elfde plaats zien we de naam van LEEN BRANDT staan die al veertig jaar lang probeert om iedereen bij Smit-likkerveer een Feyenoord-aanhanger van te maken. Wat niet altijd lukte.....

Tiende is ARIE BOOY geworden wegens trappen naar een tegenstander, vechten met een toeschouwer en dan nog zelf ontkennen dat hij niet is begonnen met vechten en trappen, terwijl iedereen het wel duidelijk hadden gezien.

JOOP VAN DE BERG behaalde ook negen punten die volgens een ingezonden stem kinderachtig en publiekspeter is van Smit. 

Op plaats acht zien we ook een figuur die veel te laag staat. Het is onze “supersnelle fotograaf” FRANS VISSER, die voor ons allemaal wel even snel een groepsfoto ging maken. Het is zo snel gegaan dat we al een half jaar op zijn foto’s hebben moeten wachten. Gelukkig kregen we elke maand te horen dat ze er aankomen.... Hij berichtte ons dat de foto’s kan worden afgehaald rond 2018. bij het bejaarde tehuis “Kiki” als Frans Visser ze niet vergeet.

Zevende is dan toch André de Jong geworden. Een mysterieus figuur die uiteraard is verkozen omdat hij maar blijft ontkennen dat hij toen der tijd is omgekocht om zijn doelverdediger Frans Visser te blesseren voor een belangrijke wedstrijd, Het is voor ons een openbaring om nu al zeker van te zijn dan André de Jong in 1977 zeker in ons blad vele malen zal worden genoemd. Deze jonge voetballer (net als Piet Huizer) heeft (te) veel talent die te laat is ontdekt. 

Vijfde is een man die naar de eerste plaats fluiten kan!!!! Het is PIET DEKKER die een formidabel imitator is. Hij probeert namelijk een scheidsrechter na te doen. Al in zijn kinderjaren floot hij graag op zijn fluitje. Zijn hobby van toen kon hij in de interne (afdeling) voetbal uitstekend opvoeren. Hij denkt dan wel in een wedstrijd dat hij de baas is. Een inzender schreef: Hij floot dan wel goed maar had de pik op mij. Een arbiter zal wel elke jaar op onze lijst voorkomen is onze prognose omat een scheidsrechter gemakkelijker fouten kan maken.....

Onze hoofdredacteur Keessie Hilkmann is vierde geworden. Hij heeft bijna dezelfde eigenschappen als zijn medewerker Cees Cornelis. Daarom voor verdere formulering zie bij KEES CORNELIS!!!!

P.S.: Keetie Hilkmann weet altijd fantastisch alles van zich af te schuiven naar..... Kees Cornelis......

Nu dan de top drie die de meeste aantal punten behaalde van de binnengekomen stemmen. Derde is geworden een echte vervalste Knuddefiguur. Hij stemde zelfs op zijn eigen, hij schreef op zijn stem: ik zelf, vader geworden geworden...... We hebben het over Ad v/d Linden (werkzaam bij de productie Ontwikkeling (!) in gebouw Y3. Hij is zo hoog gekomen doordat er stemmen waren die schreven: “Wij vinden Ad v/d Linden een groot knuddefiguur. De reden is dat dit stukje mens altijd zo stom loopt te lachen als wij hem tegen komen. En dan te bedenken dat hij Kaleta blesseerde (daardoor een stem ontbrak) en hij voortdurend zijn medespelers in de weg op het veld liep.....

Tweede werd onze uitgever van Sportblad Knudde de directeur C. Hilkmann van Persburo Keessie en Sportblad Knudde. die gekozen is doordat hij al in september beloofde dat Sportblad Knudde een oplage kreeg van 0.000.001 naar 0.000.075 exemplaren. Hij wist het zolang mogelijk te rekken toen er druk van buitenaf kwam. Ook is hij gekozen omdat het een de fanatiekste Feyenoorder is. behaalde 25 punten omdat op de laatste dag een stem binnen kwam die de lijst helemaal veranderde.....

De ene stem besliste dat een redacteur van Sportblad Knudde de Lucifertrofee ging winnen: KEES CORNELIS. Hij kreeg met zijn acht-en-twintig punten de meeste stemmen. Hij kreeg deze stemmen wegen het waardeloze vlaggen als grensrechter. Heeft bovendien altijd kritiek maar kan zelf geen bal trappen. Maakt altijd bovendien brutale opmerkingen aan diverse personen. Heeft altijd domme praat en heeft totaal geen voetbalinzicht. Had laatst zijn vingers gebrand aan een proces tegen André de Jong en is enige tijd voor dit geval na beschuldigingen van omkopingen uit de roulatie genomen. Bovendien is hij bijna altijd te laat bij wedstrijden van Fc Electro....

Wij van de verkiezingscommissie waren al bang dat een van SPORTBLAD KNUDDE de eerste LUCIFER TROFEE zal gaan winnen. De afgebrande lucifers worden uitgereikt aan de redactieteam van Sportblad Knudde en aan adjuntHEEThoofdredacteur Kees Cornelis.

Alle stemmers moeten we bedanken voor hun reacties en stemming.

Namens de Verkieizingscommissie die bestond uit:

C.Hilkmann;Kecy;Kesinger;Keesjak;Kees Cornelis; Keessie HIlkmann en voorzitter (Knuddeloog) Ome Keesje. (UIT SPORTBLAD KNUDDE VAN 26 januari 1977) 

CATEGORIE: GROEPEN, TEAMS, ORGANISATIES

1.(en winnaar) REDACTIE TEAM SPORTBLAD KNUDDE 20 punten 

2.SMIT SLIKKERVEER (o.a. EOV”69 afdeling voetbal) 19 punten 

3.FC ELECTRO 2 18 punten 

4.Fc ELECTRO 1 16 punten 

5.(het blad) SPORTBLAD KNUDDE 10 punten 

6.FC VEERWEG / FC GEBOUW B 9 punten 

7.FEIJENOORD 7 punten 

CATEGORIE INDIVIDUALISTEN:

1.KEES CORNELIS (adjuntHEEThoofdredacteur Sportblad Knudde) 28 punten 

2.C HILKMANN (uitgever Sportblad Knudde) 25 punten 

3.Ad v/d LINDEN (Productie Ontwikkeling,vader geworden) 18 punten 

4.Keessie Hilkmann (hoofdredacteur Sportblad Knudde 16 puntten 

5.PIET DEKKER (scheidsrechter-imitator) 14 punten 

6.André (Bartel) de Jong (meest talentvolle knuddefiguur) 13 punten 

7.Piet Huizer (wegens grote mond) 12 punten 

8.Frans Visser (supersnelle fotograaf) 10 punten 

9.Joop v/d Berg (publieksspeler) 9 punten 

10.Leen Brandt (opvolger van Guus Brox bij Feyenoord) 9 punten 

11.Arie Booy (sportieve speler) 9 punten 

12.M. Kaleta (een Belgische Pool) 9 punten 

13.L. Oudijn (Het paard die geen hindernissen neemt) 9 punten 

14.Piet van Putten (schutter van ongeldige doelpunten) 9 punten 

15.J. VERHOEVEN (bescheiden egoïstische eerste jaar tenniskampioen 9 punten 

16.Jan van Wingerden (supporter van Fc Electro en kantine) 9 punten 

17.Henk Fokkens (fanatieke ontwerper van mislukte Knudde-trofeeën ) 7 punten 

en: Okko (noot) Froling (elke zondag DE sigaar) 7 punten

18.B. Vlasbom (zo bitter als.....) 5 punten 

19.J Hobers (vedette neigingen) 5 punten 

20.Piet Alderliesten (te technisch) 5 punten 

TIP VOOR VOLGEND JAAR:

Jeugdspeler met grote toekomst: Job van Putten (vader van Piet de Slof)