De Meest Waardeloze Website van

Sportblad Knudde

Het moest er van komen, door Sportblad Knudde gingen de dames van Electro Holec Slikkerveer zaalvoetballen. Sportblad Knudde wist een paar dames zover te krijgen om tegen een bal te gaan trappen. Binnen 14 dagen meldden er zestien dames (van de 25 verstuurde aanmeldingsformulieren, waarvan drie dames nooit hebben geantwoord) bij Sportblad Knudde die bereidt zijn om een poging te wagen tegen een balletje te trappen. Dat deze dames enthousiast zijn bewijst wel omdat ze regelmatig contact opzochten met Sportblad Knudde om wat meer te weten komen, bijvoorbeeld wanneer er moest worden gespeeld en wanneer de modebewuste Sportblad Knudde shirts binnen komen enzovoort. De eerste wedstrijd werd gespeeld op Donderdag 8 juni 1978, het was toen een tobweek voor Sportblad Knudde want enige dagen ervoor was de wielerronde van Ridderkerk met onze WOUT VAN DEN BERG (zie verder in onze rubriek Helden). Op zaterdag 3 juni 1978 verscheen daarom een EXTRA EDITIE van Sportblad Knudde en werd rond het parcours van de Ronde van Ridderkerk (in de gezellige wijk Slikkerveer) ,de gehele opbrengst van dat nummer ging naar de Sportblad Knudde Wout van den Berg Fonds voor de premie in die ronde. In dat nummer stond ook de aankondiging van de allereerste DamesZaalvoetbalwedstrijd in. Hier kort het bericht (we schrijven anno 1978)

Electro (Holec) Dames gaan voetballen! 

De Electro dames gaan op donderdag 8 juni om 19.35 uur zaalvoetballen in Sporthal de Fakkel in Ridderkerk in de zeer modebewuste kleuren Oranje en Blauwe shirts van Sportblad Knudde (met de opschrift onder een lucifer: Sportblad Knudde een waardeloos blad. Dat er veel publiek komt dat is zeker, daarom verzoeken wij de toeschouwers zo vroeg mogelijk te komen. Sportblad Knudde heeft getracht om deze grandioze zaalvoetbalshow van de dames uit te wijken naar Sportpaleis ‘Ahoy’ , omdat we bang zijn dat de Fakkel te klein zal zijn. Maar gezien de voorverkoop hebben we daar maar ook van afgezien, want ook die grote sportpaleis ‘Ahoy’ bleek voor het bergen van de toeschouwers ook te klein te zijn. De enige mogelijkheid was toen om uit te wijken naar de Kuip, maar die schijnt men al afgebroken te hebben wegens bouwverval of zoiets.....

Daarom zijn we toch teruggekomen op Sporthad ‘de Fakkel’ onder het motto: hoe kleiner hoe gezelliger en onze stamkroegje bevalt ons daar.... We verzoeken het publiek om deze keer fietskettingen, beugels,vuurwerk,bierblikkies en andere zachte supportersmiddelen thuis te laten. Neem nu eens b.v. een fietsbel,ratels,toeters,eetbare spullen mee... of zoiets. Als coach van de beide teams treedt de zeer bekende knuddeloog Ome Kees, die deze evenement op poten heeft gezet. Hij heeft de twee dames team dan ook de volgende namen gegeven met medewerking van enige lezers.

De toeschouwers krijgen de volgende publiektrekkers binnen de lijnen en op de bank als wisselspeelsters te zien:

 

FC LOLABORSTEL (Oranje Sportblad Knudde Shirt)

In doel: Ria Visser - de Vos ( in Zwarte Sportblad Knudde shirt)

Ina Rietveld

Gerda Crooswijk

Arja de Waard

(aanvoerdster) Wanda Verwey

Ingrid Huisman

Roos Langen

Trudy Verhoef - v.d. Wulp

 

DE PARFUM GIRLS (Blauwer Sportblad Knudde Shirt)

In doel: 

Conny van Gemerden (in zwarte Sportblad Knudde Shirt)

Janet Dijksman

Wil van Gemerden

Jolanda Waas

(aanvoerdster) Ina Kooiman - Mastenbroek

Annemarie Den Ouden - Molenaar

Mimi Hummel - Bakker

Carolien Nater

Technische leiding: Hood-coach: Knuddeloog Ome Keesje, assistent-coach Piet de Haan,Sjef de Kiep: Keessie Hilkmann, Manager: C. Hilkmann, Verzorger/masseur: (er waren ruim 487 sollicitaties, waarvan er geen een voldeed aan de normen en onze gestelde eisen. Daarom is Jaap Mudde aangesteld als interim-verzorger. Masseren mag hij niet als wil hij dat, maar dat is door ons verboden)

Wijzigingen voorbehouden

 

zie verder in pdf bestand hiernaast afgebeeld >>>>>>>>