De Meest Waardeloze Website van

Sportblad Knudde

IN DAT NUMMER: Hier zijn we dan!!!! (Stond op de voorpagina links bovenaan) Voor velen onder u is dit een (her) kennismaking met het meest waardeloze blad dat Spo(r)blad Knudde heet. Ons laatste nummer is verschenen op 8 oktober 1976. Sindsdien is er een ander gebeurd met dit blad. Na een aanschaf van een schrijfmachine kwamen wij een Portugees tegen die ons blad wel wou drukken. Nogal vertrouwelijk begonnen wij een nummer te typen. Toen deze bijna af was kregen we een dramatische bericht dat hij niet meer werkzaam (gebouwY7) was bij Smit Slikkerveer. We hebben hem nooit meer gezien. Uiteraard zaten wij in de grootste problemen om de lezers niet te teleurstellen besloot de directie van Sportblad Knudde "Persbureau Keessie" en drukkerij:"de Merode" (onze uitgever) om een stencilmachine aan te schaffen, Dankzij onze uitgever die er geld voor overhad is die Stencilmachine (met de hand) nu van gekomen. De lezers kunnen tegen betaling dit blad lezen of zich abonneren. Voorlopig blijven we onregelmatig verschijnen Namens de gehele redactie en uitgever Keessie Hilkmann, 26 januari 1977.

LUCIFER TROFEE 1976 

Het eerste nummer van Sportblad Knudde met een grotere oplage dan 0.000.001 exemplaren. Het enige waardeloze blad werd met een handstencilmachine van Gestetner gemaakt en had een oplage in januari 1977 van 0.000.075 exemplaren. In dat nummer werd ook de eerste uitslag bekend gemaakt van de spraakmakende verkiezingen van de meest waardeloze figuren van 1976 die streden om de meest fel begeerde Sportblad Knudde Wissel Lucifer Trofee gemaakt door ontwerper: Jan Fokkens. Het eerste nummer verscheen in deze vorm op 26 januari 1977. 

JAARVERSLAG SPORTBLAD KNUDDE 1976

Door de slechte resultaten van het afgelopen jaar, het aantal lezers is weer SCHRIKBAREND gestegen, waren wij genoodzaakt om een schrijfmachine en een stencilmachine te kopen. Tevens moesten wij helaas onze oplage van 0.000.001 exemplaren verhogen naar 0.000.075 exemplaren. In maart 1977 verwachten wij de honderdste abonnee en dit zal het absolute dieptepunt betekenen in de historie van Sportblad Knudde. Alle hoop dat het aantal lezers zal verminderen zit er voorlopig niet in volgens deskundige Knuddeloog Ome Kees.

Het personeelsbestand is in het afgelopen haar ondanks het ontslag van vele viltstiftschrijvers (door de modenering) daarvoor kwam een typist en een stencillaar in dienst.

Het eerste nummer met een grotere oplage verscheen op 26 januari 1977 het was de zevende jaargang nummer 1 en had 20 pagina’s

Stenicilmachine

Verkiezingen van de meest waardeloze groep en figuren van 1976 gekozen door de volgende lezers: J. van Dalen; B. Vlasblom; P. Huizer; P. van Putten;A.v.d. Linden; G.Rijsdijk; G. Brandt; F.Visser; H.Fokkens; A.v.d. Linden (Ho);J.van Wingerden; J. Fokkens en vele anderen..... Lees verder.....in onze rubriek Historie Lucifer Trofee Meest Waardeloze figuren. elders op deze site.