De Meest Waardeloze Website van

Sportblad Knudde

28/09/2021

Onze oud-medewerker en meest vriendelijke oud collega van Holec Ridderkerk viert op 28 sept. 2021 haar zestigste verjaardag. Heel bijzonder is dat op deze dag ook een extra nummer van Sportblad Knudde oude stijl is verschenen speciaal voor Margriet na een verzoek van haar lieve dochter Nathalie en een oplage heb zoals Sportblad Knudde ooit begon met 0.000.001 exemplaren  Margriet was een van onze vriendelijke collega in de Lichtdrukkerij Holec Ridderkerk. Het speciale nummer staat hier :

13/09/2021

Piert VerhoekEnkele dagen geleden vanaf de waterbus kwam dit Smit Slikkerveer logo  te voorschijn. Toeval of niet maar op 16 augustus is het voor mij ,en ook anderen 50 jaar geleden dat wij hier op de bedrijfsschool begonnen en en er einde kwam aan onze schooltijd. In de voor ons vroege morgen ons gereedschapskissie bij het magazijn opgehaald,ik kreeg nummer 605 toebedeelt ,10 penningen aan een ringetje erbij en we konden beginnen. Met Piet Ipskamp,Aart v Duyvenbode,Rens v Bijsterveld,Henny v d Burg,Jan d Bie,Ed v d Pligt,Ton Bouman, Leo Westbroek en ik Piet Verhoek begonnen wij met de opleiding VEV 2e monteur.De vorige groep was al aanwezig voor hun 2e jaar en eigenlijk bij elkaar een toffe groep.De groep leermeesters,dhr. v Maastrigt,dh. v Rixoort, dhr. v Drunen, en dhr. de Winter hadden de taak om ons klaar te stomen voor een plekkie in de fabriek en eerlijk gezegd hadden die het niet makkelijk om zo'n stelletje ongeregeld in de toom te houden. Vier dagen bedrijfsschool met eens per week theorie in het daarvoor bestemde lokaal en een dag naar school in Rotterdam.Dhr v Rixoort was voornamelijk de leermeester waar wij als VEV jongens mee te maken hadden, een goeie vent en dank zij hem haalden wij toch onze diploma's. Maar toch,ik kon slecht op m'n plekkie blijven zitten en kuierde de hele fabriek door,dus mocht ik naar Y7 waar Gijs Dekker bezig was met de de installatie voor het proefdraaien van grote motoren/generatoren ,een prachtige tijd,Peet Versluis een Aart van'Zelfde zaten ook in het zelfde groepje en eerlijk gezegd, wat hadden wij een lol.Daarna geb. B,de apparatenbouw,hardstikke leuk werk met dhr. de Winter als baas en Kees Hegeman als werkvoorbereider,daar heb ik veel geleerd van ouwe rotten zoals , Piet de Graaf,Thijs Heykoop,Bertus Valstar,Henk den Butter, Gerrit Kraayeveld en nog een hele rits die ik zo kan noemen. Maar de buitenploeg van Gerrit Loonstra had ook mensen nodig dus dat werd het volgende werkplekkie. Eerst bij  Nellen Kranen in Rotterdam en daarna naar Haarlem bij Stork en Figee. We zaten daar enkele jaren in de kost bij een goed kosthuis samen met Arie Schouten,Leen v d Berg, Peter v Gent, Ed v d Pligt,Jan Koolmees en nog wel een paar.We hebben daar gegild van de lach,zeker op onze vaste stapavond.Maar aan alles komt een end en ben ik 1979 weer vertrokken,lang in buitenland gewoond en gewerkt, de halve aardbol over gevlogen en gezeild en toch weer op het ouwe nest teruggekeerd. Ik werk al weer jaren bij een bedrijf wat luxe keukens verkoopt en monteert en hoop de komende jaren langzaam af te kunnen bouwen tot dat ik er genoeg van krijg. Was getekend Piet Verhoek. Ingezonden vanaf Facebook Groep Holec Ridderkerk.


Van de redactie: Wij hebben Piet Verhoek onze oud medewerker van Sportblad Knudde of hij meer artikelen wil leveren voor deze site. Hij gaat erover nadenken…

24/06/2021

Dit weekend start de Tour de France en bij Holec Ridderkerk, Brush Hma, Traxis en Alstom was dat het moment van de onvervalste Tour de France Poul vele jaren in allerlei vormen. Vooraf een Toer de Frans Poel startte was er heel veel spanning dat vooral werd opgevoerd door het enige waardeloze blad Sportblad Knudde die opkwam voor de deelnemers aan dit Toerspel en een belangenvereniging werd opgericht: Belangen Vereniging Een Eerlijke Toer de Frans Poel voor Holec Gokkers (B.V.E.E.T.D.F.V.H.G.) voorzitter K.H. en vice-voorzitter Rens Dubbeldam met als spreekbuis Sportblad Knudde die zorgde voor informatie rondom Toer de Frans Poel. Er waren vele Toer de Frans Pouls in omloop bij Holec Ridderkerk maar Sportblad Knudde volgde vooral Toer de Frans Poel dat werd opgezet door Cees Bisdom, Arie Hordijk en computerspecialist en programmeur Bert Wagenaar. Iedere deelnemer kreeg via de computer een kopman toegewezen en ook door de rugnummers ook de rest van de renners. Zo kon het zijn dat je een matige kopman had en matige renners en daar moest je heel de tour de France mee doen. Aanleiding van Sportblad Knudde om deze "loting door computer’” elk jaar in de gaten te houden en ontdekte ieder keer maar weer vele vreemden dingen in deze gang van zaken. De vereniging kreeg het voor elkaar om de loting te verrichten door elk jaar een dame die op de toets mocht drukken om de computer de rugnummers te laten verdelen. Dan nog werd er met grote zorgen naar gekeken en dat leidde door vele conflicten, ingezonden berichten en discussies dat heel de toer de Frans rond ging. Sportblad Knudde berichtte dit allemaal.

Ook verschenen er speciale uitgaves van een blad met de naam Repro, dit is niet gemaakt door Sportblad Knudde maar door Pieter Piers en gemaakt voor Sportblad Knudde (hierboven afgebeeld) 


Meer over Toer de Frans Poel en dat later werd overgenomen door Sportblad Knudde Gokpaleis met ook EK WK Voetbal Poel zie elders op deze museumsite: Sportblad Knudde GOKPALEIS 

OK